Рајко Жинзифов 33
локал 2
АДРЕСА:
L'angolodicaffe Рајко Жинзифов 33
Понеделник - Петок
9:00 - 20:00
Сабота
10:00 - 16:00
Нашата главна цел е да придонесеме за зголемување на знаењето за кафе вкус нејзините карактеристики и својства. Одличното кафе не е само резултат на селекција на плантажите, туку и производ на маестралната уметност на мешање и печење.
THE POUR OVER
20гр кафе- крупно меленo, 250мл зовриена вода
1. Отворете ја филтерот хартија нагоре и ставете ја во конусот. Истурете малку топла вода низ филтерот и конусот за да го загреете пијалокот.
2. Измерете 20g свежо мелено кафе и ставете го во конусот со филтер Полека истурете топла вода додека не дојде до 50g на скалата од конусот.
3. Полека мешајте го кафето со топлата вода додека целосно не навлезе водата во кафето.
После 30 секунди бавно цедење во садот, можете да ја додадете останатата вода од 100g.
4. После 60 секунди бавно цедење во садот, додатете уште 100g топла вода и чекајте 3 до 4 минути.
ОДБЕРЕТЕ КАФЕ ЗА POUR OVER
Скала на печење на кафе: слабо печено.
Профил на кафе: треба да има благи ноти и светла боја, на крајот да биде киселкасто.
НАПОМЕНА: Ритуалот за подготовка на POUR OVER е како медитација. Пред вас нема црвени и зелени трепкачи ниту звучна сигнализација туку само Вие и неколку алатки. Ова едноставно искуство ве прави во склад со вашето кафе.
Уживајте!
Верица Спасеновска
Менаџер за продажба
Производите на Сaffè Italia не се само пијалоци, туку откривање нова димензија на вкус и од таму произлегува слоганот "IL GUSTO CHE FA SALUTE" или "Вкусот носи благосостојба", што претставува одлика на начин на живеење. Caffe Italia покрај намерата да биде само компанија за кафе, одлучи да биде алатка за подобрување на животот. Луѓето кои знаат да ја изберат вистинската храна веќе почнаа да ја подобруваат својата личност и се протагонисти на нивниот живот. Ние сакаме да придонесеме за она што го знаеме најдобро. Правење на најдобро еспресо, едуцирање на луѓето како да пијат еспресо и да го понудат ширум светот. Caffe Italia е тим кој ја споделува оваа филозофија и ја применува секој ден. Човештвото, за да се подобри, мора да знае и да може најдобро да ги искористи плодовите на природата. Кафето е несомнено едно од овие плодови. Ова е причината зошто, покрај тоа што ќе го направиме најдоброто кафе, ке ви помогнеме и во едукацијата што е потребна. Сакаме да ве научиме како да се запознаете и да го подготвите најдоброто еспресо.
Рајко Жинзифов 33
локал 2
Понеделник - Петок
9:00 - 20:00
Сабота
10:00 - 16:00