Langolodicaffe

Нашата главна цел е да придонесеме за зголемување на знаењето за кафе вкус нејзините карактеристики и својства. Одличното кафе не е само резултат на селекција на плантажите, туку и производ на маестралната уметност на мешање и печење.

ЗА НАС

Верица Спасеновска

Менаџер за продажба

Производите на Сaffè Italia не се само пијалоци, туку откривање нова димензија на вкус и од таму произлегува слоганот "IL GUSTO CHE FA SALUTE" или "Вкусот носи благосостојба", што претставува одлика на начин на живеење. Caffe Italia покрај намерата да биде само компанија за кафе, одлучи да биде алатка за подобрување на животот. Луѓето кои знаат да ја изберат вистинската храна веќе почнаа да ја подобруваат својата личност и се протагонисти на нивниот живот. Ние сакаме да придонесеме за она што го знаеме најдобро. Правење на најдобро еспресо, едуцирање на луѓето како да пијат еспресо и да го понудат ширум светот. Caffe Italia е тим кој ја споделува оваа филозофија и ја применува секој ден. Човештвото, за да се подобри, мора да знае и да може најдобро да ги искористи плодовите на природата. Кафето е несомнено едно од овие плодови. Ова е причината зошто, покрај тоа што ќе го направиме најдоброто кафе, ке ви помогнеме и во едукацијата што е потребна. Сакаме да ве научиме како да се запознаете и да го подготвите најдоброто еспресо.

ЛОКАЦИЈА

Рајко Жинзифов 33

 локал 2

АДРЕСА:

L'angolodicaffe Рајко Жинзифов 33

Понеделник - Петок

9:00 - 20:00

Сабота

10:00 - 16:00